maanantai 9. lokakuuta 2017

Muikea matka Kokkolaan!

Ei kun menoksi ja kohti Taikun omaa Nuotta -leiriä! Määränpäänä oli Kokkola ja siellä viehättävä Villa Elba. Nuotta-valmennus on leirimäistä toimintaa ja sen tarkoituksena vahvistaa nuorten arjenhallintaa, sosiaalisia taitoja ja terveitä elämäntapoja. Valmennus tarjoaa nuorelle mahtavan mahdollisuuden haastaa itseään kokeilemaan jotain aivan uutta. Kokkolan Nuottaan matkasi osa Taikun väestä ja me Taikulle jääneet saatiin huikeita kuvia sekä hupaisaa raporttia leiriltä, kiitos! Tässä siis leiripäiväkirjaa, hyppäähän mukaan Taikun Nuotta-tunnelmiin! :) 

Keskiviikkoaamuna leirimatka alkoi yhdeksän kieppeillä. Heti kättelyssä pari nuorta nukahti autossa ja sopivasti heräsivät juuri ennen Kalajokea. Hiekkasärkillä piipahdettiin Tapion Tuvalla tuoreilla ja paikanpäällä leivotuilla rinkulamunkeilla ja sumpilla.
Perillä Elbassa. Idyllinen pihapiiri. Päärakennus, Vanha Villa ja rantasauna. Majoituimme Vanhaan Villaan, rakennettu 130 v. sitten. 
Majoittumisen jälkeen porukka jaettiin kahteen joukkueeseen. Ensin perehdytystä hiukan geokätköilyn "saloihin". Teimme muutaman harjoituskätkön etsimisen. Kukaan ei eksynyt :) Yllättävän mukavaa hommaa ja ihan kaikki innostuttiin harrastuksesta! - vaikka ilmansuunnat kaikilla hukassa. Onneksi GPS jelppasi!
Päivä jatkui maastoretkellä Harriniemeen. Retkeilyn alkupuoliskolla meidän täytyi suorittaa erinäisiä tehtäviä,  joista saimme pisteitä. Eka tehtävä oli tehdä meistä itsestämme joku "muistomerkki" metsään. Mitään metsän uutta kasvustoa ei saanut tietenkään käyttää vaan matsku oli löydettävä lahonneista tms. muusta metsän antimista. Heureka! Saatko selvää mitä maastossa lukee? Saimme eka rastista 53p./50p.
Toisella rastilla meitä käskytettiin erilaisilla tehtävillä. Piti järjestyä riviin tai jonoon esim. etunimen eka kirjaimen,  pituuden,  kengän koon mukaan. Sitä ennen saimme tietoiskun Krimin sodasta. Maankohoaminen näkyy täällä Konkolassa yhtälailla kuin kotona Limingassa.  Tästäkin pisteestä 53/50 :)
Ylitämme tässä Limingan Ruotsinojaa... Käytössä viisi lauttaa ja virta on vuolas :) Kuinka pelastaudumme toiselle rannalle? Kuvat kertoo. Oli kyllä hauskaa!
50-luvulla rakennettu "majakka" rapistuu vuosi vuodelta, mutta on kuitenkin suosittu retkeily-ja kuvauskohde.  Ehkä juuri sen takia! Perillä suoritimme taas pari rastitehtävää. Viimeisenä piti löytää merikarhun aarre ja sehän löydettiinkin. Aarteen saimme jakaa keskenämme. Lintutornille noustiin ihailemaan maisemia.
Ja taas syödään! Ja on hyvää!
Pimiää porukkaa pimiässä. Vähän innostuttiin kätköilystä, että lähdimmä iltaruuan jälkeen uudestaan. Housut yhdellä repes, mutta kätkö löytyi :)
Iltapelailut takan lämmössä. Iltapala odottaa jääkaapissa. Ähky.
Päivä 2. Aamupäivän ohjelmaan kuului aamupalan jälkeen jousiammuntaa ja korikiipeilyä. Tiukkaa kisailua selvästi havaittavissa porukan kesken :) 
Luova huone. Luovia tehtäviä porukalla, tekaiseppa runo tuosta vain,  piirrä katsomatta paperiin, tee mieliuutisesi,  kokoa aarrekartta...

Luovan huoneen runosatoa.

Lehdestä piti kerätä joka kolmannelta sivulta sivun kymmenes sana. Kun näitä sanoja oli kerätty yhteensä kymmenen kappaletta, niin näistä sanoista piti keksiä runo. Ja tällaisia niistä tuli.

Ei olla enää elokuussa,
Pintamateriaalivaihtoehtojen luvatussa maassa,
Yksin pääsee, jos ei pelkää
ja nousee tuulen selkään
kuin Maija the Louekari,
Niin muuttuu
Sillä mitä lie puuttuu,
järjen tahi muotoilualan lisäksi,
paistinpannua käyttää ja suuttuu
kuin raivo härkä!
S., S. ja C. (Avotakka)

Jos voi edellyttää veneilyä, sen pitäisi johtaa toisen katkeamiseen.
Monikäyttövene ja sen säilytyslaatikko on - sweep.
T. ja H. (Vene)
Käytiin mutka Kokkolan keskustassa, ihailtiin mm. Neristania. Illalla rantasaunan lämmitys :) Olipas muikeaa käydä pesulla tällaisen kovan ulkoilupäivän jälkeen. Huomenna aamuohjelman jälkeen lähtö kotia.
Ylempi viesti ilmestyi aamupalan jälkeen ilmoitustaululle. Eipä auttanut kuin kerätä kultakäpyjä ja tehdä eri tehtäviä ne ansaitaakseen. Käpyvastaava kuljetti kävyt Tappiksen piilokoloon ja sai kuitin vaihdossa :) Kuvissa kaikkien aarrekartat, unelmia ja haaveita pitää olla...
Perjantai huipentui sarjispajaan, siivoiluun ja lähtöeväisiin. Kiitos aivan superhuipusta Nuotasta kuuluu Villa Elban henkilökunnalle sekä vetäjille Markulle ja Saralle :) Nyt kohti kotia mukavat muistot mukana ja mieli virkeänä!