torstai 19. heinäkuuta 2018

Pajupilli, koska KESÄ!

Taiku on hiljentynyt jo kesäloman viettoon ja blogikin loikkaa pian kesälaitumille. Onnittelut kaikille valmistuneille, sekä uuden opiskelupaikan lunastaneille! Taikultakin on useampi nuori lunastanut itselleen väylän opintoihin, roppakaupalla onnea ja läjäpäin puhtia opiskeluihin!

Kuuman kesän viimeiseen blogipäivitykseen säästettiin nämä valloittavat kuvat Arimo Eklundin vierailusta Taikulla, kun aiheena oli pajupillin valmistaminen. Kiitos vielä Arimolle tämän perinteisen taidon siirtämisestä nuoremmille sukupolville! Suuri osa nuorista oli ensimmäistä kertaa työstämässä pajusta pilliä, mutta niin vain taitavat nuoremme taiteilivat pajupillin, joka vielä soi! Soivan pillin luominen pätkästä pajua ei ole mikään heppoinen saavutus, vaan taitoa, tarkkuutta ja terävää puukkoa vaativaa puuhaa. Hämmästytä sinäkin itsesi ja tee pajupilli: näin valmistat perinteisen pajupillin.
 
Taikulla keväällä kylvetyt samettiruusut ja kehäkukat ovat kasvaneet kerrassaan terhakkaasti, ja kukinnot ovat nyt jo täydessä loistossaan. Jokainen nuori sai viedä loman alkaessa kotiin oman kesäkukkasen. Taiku on suljettuna ajalla 16.7.-5.8., ja toiminta jatkuu taas 6.8. Blogi jää nyt kesälomalle ja on vapaalla syyskuun puoleen väliin saakka. Valoisaa ja virkistävää kesää jokaiselle blogin lukijalle!