perjantai 29. huhtikuuta 2016

Yhdessä ympäristömme hyväksi

Tänään järjestimme haravointitempauksen, ajatuksena siistiä Limingan keskustaa vapuksi. Kutsuimme apujoukoiksi SPR:n hätämajoitusyksikön avuliaita asukkaita. Emmepä olisi ikinä uskoneet kuinka innolla turvapaikanhakijat talkoisiimme liittyivät. Täysin ei pysytty laskuissa mukana, mutta n. 40 miestä oli valmiina kunnostamaan yhdessä kanssamme yhteisiä viheralueita.  Melkeinpä tanner tömisi ja heinä ainakin pöllysi, kun joukolla tartuimme haravan varteen. Ei mennyt kuin muutama tovi, ja koko Liminganraitti, K-kaupalta terveyskeskukselle, oli putsattu. Kyllä voi haravointi olla kivaa ja työ sujua nopesti, kun on paljon intoa ja huumoria mukana. 

Paistetta emme taivaalta saaneet, mutta aurinkoista mieltä sitäkin enemmän,  sekä kansainvälisyyttä ja monikulttuurisuusosaamista, myös hieman kielipään treenausta. Iso kiitos SPR:n Liminkan hätämajoitusyksikön asukkaat, kiitos kaikille talkoisiin osallistuneille ja mukana tsempanneille, tempaus oli todella onnistunut! Hyvää mieltä ja iloisia kohtaamisia, ihailtavan siistiä työn jälkeä! Hyvä me, ja luonto kiittää!


Ps. Koska Taikulla olemme liikunnan lähettiläitä, aloitimme talkoot tietysti haravajumpalla! Saimme iloksemme houkuteltua kunnan liikuntatoimesta Tapio Raution jumppatuokion vetäjäksi, kiitos Tapio! Lämpimillä lihaksilla oli hyvä lähteä haravoimaan.

Hyväntuuliset yhteistyökumppanimme kunnan tekniseltä puolelta: Aila Anttila, Anne Keränen ja maisemasuunnittelija Marja-Riitta Vavuli-Kiviniemi