maanantai 13. maaliskuuta 2017

Festareita, oopperaa ja ihan kaikkien opisto

Meidän Taikun ikioma esimies, kirjasto- ja kulttuurijohtaja, kansalaisopiston rehtori Janne Nevala jatkoi hyvinvointiryhmää. Janne johdatti meidät kulttuuritoimen sekä kansalaisopiston toiminnan esittelyn kautta juhlavuoden humuun.

Vuosi 2017 on Limingassa todellinen juhlavuosi. Suomen itsenäisyyden satavuotisen taipaleen lisäksi Limingan kunta juhlistaa näyttävästi 540-vuotista historiaansa. Janne kertoi Liminka 540-juhlavuoden päätapahtumasta, Abraham Ojanperän elämästä kertovasta Abrahamin pidot-oopperasta. Esitykset ovat vanhan Limingan museoalueella 10.–19.8. Ooppera on yksi Suomi100-juhlavuoden pääta­pah­tu­mista Pohjois-Pohjanmaalla. Taiku on mukana juhlavuoden oopperassa ja Taikulla valmistuu mm. Abrahamin pitojen oheistuotteita.

Juhlavuoden tapahtumiin kuuluvat myös festarit, kun kesä-heinäkuun vaihteessa Limingassa järjestetään ensimmäistä kertaa SunFestivalit. Festareilla esiintyy perjantaina 30.6. Vilma Alina, Mäkki ja Arttu Wiskari. Lauantaina 1.7. lavalle astelevat Sanni, Anssi Kela, Tuohimaa Band sekä Gambler. Tästä on helppo hullaantua! :)


Lakeuden kansalaisopisto on kaikille avoin, ja toimii Limingan, Lumijoen sekä Tyrnävän alueella. Kurssitarjonta on monipuolista, käy tutustumassa tuleviin kursseihin täällä.

Kursseja voi suorittaa opiston koko toiminta-alueella, yksittäisinä kursseina, tai voit hankkia opintokortin. Työttömien opintokortti on hinnaltaan vain 30€. Kortilla voi osallistua kaikkiin opiston kursseihin lukukauden aikana. Kortti on hankittava erikseen syys- ja kevätlukukaudeksi. Tällaisen "ahkeran opiskelijan" ja työttömien opintokortin voi lunastaa opiston toimistolta p. 050 318 2089. Jos olet työssäkäyvä, on sinulla mahdollisuus hankkia opintoseteli, jolla voi osallistua kaikkiin opistossa järjestettyihin piireihin ja kursseihin lukukauden aikana. Opintosetelin hinta on 150 €/lukuvuosi. Kortti on hankittava erikseen syys- ja kevätlukukaudeksi. Kortit eivät sisällä materiaalimaksuja.

Kansalaisopisto huomioi mahdollisuuksien mukaan toiveet toteutettavista kursseista. Jos sinulla on toiveita kansalaisopiston kurssitarjontaan, niin otathan yhteyttä opiston toimistolle. 

Kiitoksia Jannelle kulttuuripläjäyksestä! Kyllä Limingassa on kivat kulttuuripalvelut ja varsin huikeasti huomioitu juhlavuosi!