perjantai 14. syyskuuta 2018

Energiaa ja luovuutta, luonnonkauniissa ympäristössä

Taikun syyskausi on kierähtänyt ketterästi käyntiin ja Taikulla on käynyt oikein ilahduttava kuhina. Loppukesän aikana saimme kerrassaan loistavia uutisia: Taikun nuorista valmentautujista suurin osa lunasti itselleen opiskelu- tai työpaikan! Aivan huikean hienoa! Hyvä meidän huiput nuoret, ja rutkasti tsemppiä opintoihin sekä työelämään! Ikävä teitä tulee, mutta pidetään yhteyttä! Näin on hienosti ponnahtanut nuoria Taikulta eteenpäin, ja uusia nuoria on jo aloittanut tai on aloittamassa. Tervetuloa mukaan Taikun värikkääseen toimintaan!

Syksyn ensimmäinen vierailukäynti suuntautui yhteen kotikuntamme ylpeyden aiheeseen, Limingan taidekouluun. Limingan taidekoulu tarjoaa taidetarmoa ja luomiskykyä luonnon rauhassa, 150 vuotta vanhassa rakennusmiljöössä Liminganjoen rannalla. Marraskuussa 126 vuotta täyttävä taidekoulu on vapaa kansanopisto, jossa opiskelee vuosittain yli sata kaikenikäistä kuvataiteista ja sarjakuvasta kiinnostunutta. Taidekoulun opiskelijat ovat kaikenlaisia ihmisiä eri ikäryhmistä, teineistä eläkeläisiin. Kaikki ovat tervetulleita opiskelemaan, eikä taideopintoihin tuleminen edellytä aiempaa taiteellista taitoa. Pelkkä kiinnostus sekä innostunut mieli riittävät, ja opiskelijoita ei karsita, vaan heidät kutsutaan hakemusten saapumisjärjestyksessä.

Taidekoulun toimintamuotoja ovat kokovuotiset linjat, avoin yliopisto sekä lyhytkurssit. Kuvataide- ja vapaalinjoille voi opiskella myös lyhyempiä jaksoja. Vapaita opiskelupaikkoja voi tiedustella myös kesken lukukauden. Opintoihin voi hakea opintotukea tai aikuiskoulutustukea, ja kannattaa ottaa selvää myös työmarkkinatuella opiskelusta sekä vuorotteluvapaasta. Taidekouluun hakemisesta ja lisätietoa toiminnasta löydät täältä.

Lämpimät kiitokset rehtori Ari Karvoselle, joka mukaansatempaavasti kertoi taidekoululla työskentelystä, elämästä taidekoululla sekä opiston historiasta.
Kiitos tutustumiskierroksen oppaalle Joonas Lapinleimulle, sekä taiteilija Hannu Ahosolalle, jonka työskentelyä pääsimme työnäytöksenä pihapiirissä ihastelemaan. Tämä lehmäaiheinen taideteos on taitanut jo löytää paikkansa paraatipaikalla Ruukissa. Kiitos kaikille opettajille ja opiskelijoille, jotka ottivat meidät avomielin seuraamaan taideopintojen parissa työskentelyä. Saimme kiinnostusta herättävää infoa ja näimme käytännössä eri opiskelulinjojen toimintaa. Oli ilo ja kunnia tutustua vaikuttaviin vanhoihin rakennuksiin ja muihin työtiloihin, sekä kaikkiin innostaviin ihmisiin koko opiston alueella!